top of page

Tekne Görgü Kuralları

Burada yazacağım kuralları uygularsanız, hangi tekneye giderseniz gidin, sizin bir sonraki turda güler yüzle karşılaşmanızı sağlacaktır.
1)Her kaptan siz ayrıldıktan sonra oturduğunuz bölgeyi temizlerken, sizi hatırlar!...

2)Tura kalkış saatinden en az 10 dkk önce gelmek.

3)Tekneye binerken altı yumuşak, kaymayan ve temiz ayakkabıyla binmek. Kirli ise binmeden önce mutlaka çamurunu taşını temizlemek.

4)Teknenin masasında küpeştesinde vb kesinlikle yem kesmeyip yem tahtası kullanmak.(Arabanızın kaportasında yem kesilmesi neyse küpeşte de kesilmesi de odur.)

5)Kalkış yerini, otoparkı vs bilmiyorsanız bunu turdan önceki gün öğrenmek. ( Tura yarım saat kala kaptanların en telaşlı anıdır. Bir çok şeyle (mazot, halatlar, gelen misafirler vb) ilgilenirler ulaşamayabilir siniz.

6)Yem artıklarını biriktirmeden denize atmak.(Yerde ezilmiş veya küpeşteye yapışmış yem-kuyruk parçaları yarım saatlik temizliği 2 saate çıkarabiliyor. Yere attığınız hamsi muz kabuğu etkisi yapar ayrıca. ;)

7)Çöpleri her teknede bulunan çöpe atmak. ( Özellikle de takım çöplerini) Dönüş yolunda etrafında çöp varsa onları toplamak.

8)Tekne WCsini temiz kullanmak ve en önemlisi kesinlikle sigara-peçete gibi hiç bir yabancı maddeyi atmamak. (Tekne WCleri evdekiler gibi çalışmazlar elektrikli pervanelidirler, tuvalet kağıdı dahi atarsanız kesin olarak tıkanırlar.)

Teknede kabuklu yemiş, özellikle de çekirdek yememek. (Çekirdek kabuğu teknede aylarca sağdan soldan çıkar, bol kulak çınlatır.)

9)İkram edilen çayı, içmeyecekseniz dibinde kalanı denize döküp tekneye dökülmesini engellemek. Kazara dökülürse üstüne su sökmek.(çay kuruduğunda boyadan çok zor çıkar)

10)Herhangi bir ipe takılan iğnenizi ipten sökmek, sökemiyorsanız kaptanı uyarmak.

11)Sizin için tertemiz hazırlanmış kovayı, bıçağı vs. kullandıktan sonra güzelce yıkayıp aldığınız gibi bırakmak.(Size temiz veriliyorsa, sizde temiz bırakabilirsiniz.)

12)Teknede diğer gelenleri rahatsız etmemek. (Sizin sevdiğiniz müziği başkası sevmiyor olabilir. Kulaklık candır.)

13)Sizi tura götüren kaptanın sizin balık tutmanızı sizden çok istediğini bilmek.

14)Balık tutmayı ana amaç olarak belirlemeyip, denizden keyif almayı bilmek.

15)Buruna çıkmak isteyip, çok iyi derecede yüzme de bilmiyorsanız, can yeleği istemek. ( Yüzme bilmek de kurtarmaya bilir. Bence yelek isteyin)

16)Herhangi bir kaptana ulaşmak istediğinizde aramak yerine whatsuptan yazmak. (Kaptanların uyuduğu saatler, sizin için gün içi olabilir.)

17)KAPTANINN TALİMATLATINA TAM OLARAK UYMAK. (Deniz tecrübeniz olsa dahi, her kaptanın kendince sistemi vardır. Bir örnek veriyim; "tekne den inerken lastiğe basarak inin" talimatıma uymayan en az 20 kişi, geçen sene "yosunda nasıl kayıp düşülür"ü tecrübe etti. Talimata uyan hiç kimse düşmedi.)

Tekne yanaşma ve ayrılma anlarında kaptanı meşgul etmemek. Ayrılırken ve yanaşırken görüşü kapatmamak için oturmak.

18)Teknede bir tarafa yığılmayıp teknenin dengesini bozmamak.

19)Burunda seyahat ederken kaptanın görüş alanını engellememek ve tekne camlarına yaslanmamak.

20)Deniz veya araç tutması yaşıyorsanız tura gitmeden önce çok veya yağlı yemekler yememek. (Tur başlamadan bulantı ilacı kullanabilirsiniz. Deniz tuttuktan sonra işe yaramaz.)

21)Telefondan maç-müzik vs açmamak. ( Siz çok seviyor olabilirsiniz ama sadece denizin sesini dinlemeye gelenler de olabilir.)

İstanbul Tekne ve Balık Turları olarak; bol balıklı, az dalgalı günler dileriz.

Takip Edin

  • Facebook
  • Instagram

İletişim

05064249124

E-mail

Adres

İbb Balat Parkı, 34087 Fatih/İstanbul, Türkiye

©İstanbul Tekne ve Balık Turları 

bottom of page